Nova priznanja za članove tenis kluba Međugorje

U organizaciji Športskog saveza Brotnja, danas  je u prekrasnom ozračju Hotela Brotnjo u Čitluku održana tradicionalna svečanost  proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima čitlučke općine za 2013. godinu.

 

Bila je to svojevrsna smotra svekolikog rada i rezultata ostvarenih na području tjelesne kulture i športa čitlučke općine u prošloj godini, kojoj su, uz predstavnike Športskog saveza Brotnja i općinske čelnike, nazočili i brojni športaši, športski djelatnici, predstavnici klubova, mjesnih zajednica i ostali ljubitelji športa.

Tenisač Ivan Dodig najbolji je športaš

Odlukom ocjenjivačkog suda za najboljeg športaša čitlučke općine u prošloj godini s pravom je izabran je svjetski poznati profesionalni tenisač Ivan Dodig. Sportsku 2013. godinu Dodig će pamtiti po najboljem rankingu karijere u pojedinačnoj konkurenciji, ali zasigurno i po izvrsnim nastupima u paru s Brazilcem Marcelom Melom. U listopadu 2013. Ivan je bio 29. igrač svijeta, a u protekloj godini Dodig je bio i najbolje plasirani hrvatski igrač. U parovima je sezonu završio kao šesti igrač svijeta te je zajedno s Melom završio godinu kao treći par svijeta. Dodig i Melo izborili su plasman na završni Masters u Londonu na kojem je nastupilo osam najboljih parova. Hrvatsko-brazilski par na Mastersu je pobijedio najbolji par svijeta, braću Bryan i osvojio treće mjesto, a taj par osvojio je drugo mjesto na turniru u Wimbeldonu. Budući da se Ivan nalazi u Americi, priznanje je preuzeo njegov Otac Tomo Dodig koji se u Ivanovo ime zahvalio Ocjenjivačkom sudu i prenio Ivanovu poruku kako će mu to biti dodatni poticaj nove uspjehe u tenisu.

Istodobno, na današnjoj svečanosti proglašeni su i najbolje športske nade općine Čitluk u 2013, a naša Nikolina Karačić je osvojila tu vrijednu nagradu.

Naš počasni član, Žarko Dodig uručio je nagradu za najboljeg trenera.