Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Održava se 2. Međunarodni Solinco tenis kamp

Od 2. do 9. srpnja na terenima Sport centra Međugorje održava se 2. Međunarodni Solinco tenis kamp. Projekt Sportland akademije i TK Međugorje okupio je 25 mladih perspektivnih igračica i igrača u kampu kojem podršku daju tenisači Marin Čilić, Ivan Dodig i Tomislav Brkić.

 
 
 
- Radi se o kampu koji je namijenjen za juniorske igrače. Kamp se održava ovdje unutar Sport centra Međugorje a pokretač je Sportland. Ovo je već druga godina i imamo jako pozitivne povratne informacije od svih igrača. Primjetan je napredak kod igrača koji su bili dio ovog kampa i mislim da ovaj kamp imam jako dobru budućnost – kazao je na jučerašnjoj konferenciji za novinare Željko Dodig koji je uz Josipa Brkića i Vinka Čilića jedan od nositelja i idejnih tvoraca projekta.
 
Inače Sportland akademija djeluje već oko dvije godine i sastoji se od Tenis škole, Pro akademije i Škole za odrasle. Fokus Akademije je na razvijanju mladih talentiranih igrača kroz Pro akademiju o čemu je nešto više jučer kazao trener Josip Brkić. Osvrćući se na rad Akademije Brkić je istaknuo dobar odnos sa ostalim trenerima i posjete Marina Čilića, Ivana Dodiga i Tomislava Brkića kroz koje mladi tenisači mogu mnogo naučiti, baš kao i kroz zajedničke treninge i sparing mečeve.
 
Banjalučanin Zoran Zrnić jedan je od trenera s kojim Akademija uspješno surađuje. Zrnić aktivno sudjeluje i u ovogodišnjem kampu, a govoreći o svojim iskustvima Zrnić je kazao kako je posjetio brojne turnire, teniske klubove  i akademije, no da je kamp u Međugorju nešto posebno.
 
- Mogu reći da sam bio, vidio i posjetio veliki broj klubova i akademija. Isključivo što mene zanima je rad sa mlađim igračima i mogu reći da je ovdje u Međugorju, počevši od infrastrukture pa do teniske ekipe, po meni, možda i najbolje mjesto za razvoj mladih igrača u ovoj našoj regiji. Iz tog razloga mi je drago što sam na neki način indirektno i direktno dio svega ovoga. Što se tiče kampa, bio sam ovdje i prošle godine i ove godine su me kolege pozvale te sam se rado odazvao – izjavio je Zrnić.
 
Zrnić je bio sudionik i prošlogodišnjeg kampa za koji ima pohvale na račun organizatora.
 
- Mislim da je tim trenera jako dobar i sve ono što je potrebno za razvoj mladi igrači ovdje sigurno imaju. Treba biti pošten i reći da u našoj regiji se ne može naći ni jedno mjesto gdje junior može trenirati s Tomislavom, i trenirati s Ivanom i Marinom. Mislim da je to samo po sebi dovoljno i da je to ono što je prednost ovog kampa u odnosu na sve druge – dodao je Zrnić.
 
Svojim iskustvom podrška u razvoju mladih talentiranih tenisačica i tenisača svakako je Tomislav Brkić, kapetan Davis cup reprezentacije BiH, koji je potvrdio Zrnićeve riječi. Govoreći o akademiji Brkić je kazao kako je u karijeri prošao kroz slične akademije u Americi, Španjolskoj i Italiji te da Akademija u Međugorju ni po čemu ne zaostaje za akademijama kroz koje je prošao.
 
- Želio bih se zahvaliti svim trenerima koji su osnovali ovu Akademiju. Ušao sam u taj projekt zajedno s njima i od osnivanja Akademije sam njen član. Prepoznao sam ovo mjesto kao mjesto u kojem mogu napraviti bazu kada sam ovdje, pošto puno putujem igrajući turnire, tako da kad god sam ovdje radim treninge u Međugorju. Ovih par dana dok sam tu pokušavam svojim savjetima mlađim igračima pomoći koliko mogu. Imao sam, dok traje ovaj kamp, dosta opcija ići u druga mjesta trenirati i pripremati se za turnire, ali ostao sam ovdje jer mislim da ovdje mogu napraviti kvalitetne pripreme – izjavio je Tomislav Brkić.
 
Nakon ozljede koljena i pauze, Tomislav se priprema za nastup na challenger turniru u Italiji i u kvalifikacijama ATP turnira u Umagu, a uz to u kampu savjetima pomaže mladim igračima poput Milana Radojkovića i Katarine Trivić. 
Katarina i Milan su pohvalili uvijete za rad u Međugorju, trenere, kazali da će se rado vratiti i sljedeće godine te se zahvalili sponzorima, posebice tvrtkama Solinco i Rauch u čemu su im se priključili trener Željko Dodig i ostali treneri i grači sa sinoćnje konferencije za novinare.
 
Trivić je mlada Banjalučanka koja je trenutno 90. juniorka na europskoj listi i državna prvakinja BiH do 16 godina, dok je petnaestogodišnji Radojković igrajući parove već osvojio 22 ATP boda, te je najmlađi igrač sa toliko osvojenih bodova. 
 
Brojni planovi za budućnost
 
Na druženju s novinarima trener Željko Dodig koji ujedno obnaša i dužnost predsjednika UO TK Međugorje, uz predstavljanje kampa govorio je i o ostalim planiranim projektima. Tako je Dodig najavio da će TK Međugorje već u kolovozu aktivno sudjelovati u organizaciji sportsko-kulturne manifestacije „Blaž“.
 
Riječ je o manifestaciji koja će objediniti degustacije vina, gala večeru sa raznim izvođačima, ali će imati i zanimljiv sportski sadržaj. Kako nam je Dodig najavio u okviru manifestacije planiran je teniski turnir rekreativnog karaktera. 
TK Međugorje također planira napravit međunarodni teniski kamp u Antaliji u suradnji s Winners agencijom, a u tijeku i projekt obnove infrastrukture unutar TK Međugorje.
 
- Trenutno radimo na rekonstrukciji teniskog terena br. 3 čija će rekonstrukcija uskoro ući u završnu fazu. Dobit ćemo jedan teren sa tvrdom podlogom koji će uvelike olakšati rad kluba i omogućiti našim juniorima da se mogu kvalitetno pripremati na tvrdoj podlozi a taj teren će sigurno biti od velike koristi Marinu i Ivanu kada budu ovdje u Međugorju – kazao je Dodig i dodao da će taj teren također doprinijeti i daljnjem razvoju rekreativnog tenisa.
 
Upravo za rekreativce TK Međugorje je osmislio zanimljive projekte koji su već imali uspjeha, a Međugorje će i u budućnosti biti mjesto u koje će nastaviti dolaziti profesionalni tenisači.
 
- TK Međugorje zajedno sa Sportlandom širi se i raste i mislim da ćemo jednog dan imati prepoznatljivu akademiju ovdje kod nas, ali i u svijetu – zaključio je Željko Dodig.
 
Fotogaleriju možete pogledati OVDJE.