Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O klubu

SPORTSKO DRUŠTVO MEĐUGORJE

Tenis klub „Međugorje“ nastao je i razvijao se u okvirima SPORTSKOG DRUŠTVA „ MEĐUGORJE“ sve do 1995. godine, kada dolazi do osamostaljivanja pojedinih sportskih sekcija društva, tj. transformiranja u klubove. Tako je  nastao i tenis klub „Međugorje„.

S.D. „Međugorje“ imalo je veliku ulogu kako u razvoju sporta, tako i tenisa na području Hercegovine.Kada je 10.06.1988. godine današnji direktor kluba Žarko Dodig sazvao osnivačku skupštinu Sportskog društva „Međugorje“, mnogi su kritičari smuljali u uspješno djelovanje tog Sportskog društva. No postojao je jasan cilj -  razvoj sportskih aktivnosti i kulture na cijelom području, premda je tadašnjim osnivačima društva bilo sasvim jasno da neće biti nimalo lako ostvariti zamišljene ciljeve.

Za prvog predsjednika društva članovi skupštine izabrali su Žarka Dodiga, a za predsjednika skupštine Stanka Sivrića. Također su na toj osnivačkoj skupštini izabrani i članovi predsjedništva, suda časti, nadzornog odbora, te tajništvo.

S.D. „Međugorje“ je registrirano 10.08.1988, i krenuo s radom. U sklopu društva djelovala su rukometna, nogometna, odbojkaška i teniska sekcija.


 

Nogometna sekcija  
brojala je 40 članova. Ekipa se prvenstveno natjecala na malonogometnim turnirima koja su se organizirala širom tadašnje Jugoslavije. Krajnji domet je bio sudjelovanje na najpoznatijem malonogometnom turniru u nas – Zagrebačkoj „Kutiji šibica“

Odbojkaška sekcija
početno je izazvala najveće zanimanje kod mladih ali se unatoč tomu, nije uspjela razviti. Iako se pokušavalo oživjeti tu sekciju, ona je ipak na kraju morala biti ukinuta kao natjecateljski sport.

Rukometna sekcija
bila je zasigurno najuspješnija sekcija S.D. „Međugorje“. Brzinom munje pročula se priča o igračima koji su svoje prve rukometne korake učili na parkingu – asfaltnom igralištu na Krstinama. Već nakon 3 mjeseca rada sekcija je brojila 60 članova u starosnoj dobi od 16 do 25 godina, što u natjecateljskoj momčadi, što u školi rukometa. U prvoj godini natjecanja u Prvoj hercegovačkoj međuopćinskoj ligi rukometaši S.D. „Međugorje“ uvjerljivo su osvojili  prvo mjesto. Te godine nastupili su i na više rukometnih turnira u Mostaru, Goraždu, Trebinju, Sarajevu te na nekoliko turnira u Njemačkoj. Na svim tim turnirima Međugorčani su pokazali iznimnu nadarenost, te im je talent omogućio vrlo brz napredak. Tako su već iduće sezone u Međugorju gostovale i takve rukometne veličine kao što su tadašnji „Chromos“ Zagrab te „Mehenika“ Metković.

Teniska sekcija
 za razliku od rukometne, razvijala se nešto sporije. Razlog tomu je što je tenis u to vrijeme bio vrlo slabo razvijen na području Hercegovine. Također treba uzeti u obzir da su članovi  te sekcije bili uglavnom dječaci između 12 i 18 godina, koji su se na asfaltnom terenu Teniskog centra „Agora“ tek upoznavali sa osnovama tog sporta. Iako je interes za „bijeli sport“ u Međugorju bio sve veći, ipak se zbog gore navedenih poteškoća do početka rata tenis na ovom području igrao samo rekreativno.
Nakon završetka rata, odvajanjem teniske sekcije od S.D.“Međugorje“ i njenim prerastanjem u tenis klub, tenis kao sport na području općine Čitluk  doživljava pravu ekspanziju. I ne samo na području općine Čitluk nego se slobodno može reći da je T.K. „Međugorje glavni nositelj razvoja teniskog sporta u Hercegovini.


 

TENIS KLUB „MEĐUGORJE“

U jesen 1995. godine organizirajući prvi poslijeratni trening na teniskom terenu Agora sa samo troje djece, mnogima je izgledalo gubljenje vremena. No tih nekoliko dječaka tad je uz mnogo šale i smijeha treniralo na tvrdom asfaltu i nije se dalo smest. Možda nisu radili ne tako ozbiljno ali su bili dovoljno tvrdoglavi i uporni da i dalje koriste taj asfalt kao centar svoje igre. Par godina kasnije tenis doživljava takvu ekspanziju na našim prostorima te se nametnula potreba za izgradnju novih tenis terena. Tako su se počeli graditi prvi tenis tereni na području Miletine, Bijakovića,Čitluka i drugih okolnih mjesta tako da je u jednoj godini izgrađeno preko 10 tenis igrališta na području općine Čitluk.
Tenis klub „Međugorje“ ubrzo je postao najbolji klub  Herceg-Bosne sa preko 100 članova većinom dječaka i djevojčica u starosnoj dobi od 8 do 18 godina.
 

Naročitu popularnost ovaj sport stekao je u srpnju 1997 godine kada je Hercegovina dočekala dvojicu najvećih tenisača tog vremena Gorana Ivaniševića i Thomasa Mustera.  Oni su odigrali humanitarno-egzibicijski meč a organizator je bio T.K.široki Brijeg. Ovaj meč bio je takav spektakl da ga se ne bi postidjeli ni organizatori poznatih teniskih turnira.
Na inicijativu TK Međugorje je nastao Tenis savez Herceg-Bosne a tenis klub „Međugorje“  bio je jedan od glavnih čimbenika za ujedinjenje saveza u Federalni a kasnije u Teniski savez Bosne i Hercegovine.

Novom organizacijom teniskog sporta na području Bosne i Hercegovine te uključivanjem teniskog saveza Herceg-Bosne u  Tenis savez BIH javlja se potreba za rekonstrukcijom i novom organizacijom T.K.“Međugorje. Na skupštini kluba održanoj u prosincu 1998 godine izabrano je novo rukovodstvo kluba, a zahvalilo se i prethodnom rukovodstvu kluba, te se odalo priznanje svima za postignute rezultate na organizacijskom i sportskom planu. Istaknute su zasluge pojedinaca i pozdravljeni izvrsni sportski uspjesi postignuti u BiH, Hrvatskoj i Europi.
Da se odmah krenulo jako ozbiljno govori i podatak da su te godine još dva jako zvučna teniska imena došla u Hercegovinu, ovaj put organizator je bio T.K.“Međugorje“. Naime radilo se tada najvećem talentu tog

 

vremena, hrvatskoj tenisačici Mirjani Lučić i 13.igračici svijeta Sandrine Testud. One su u Čitluku odigrale humanitrno-egzibicijski meč namjenjen zajednici sestre Elvire u Međugorju.

Na desetu obljetnicu svog postojanja i rada T.K.Međugorje organizirao je sportsku gala večer s nazivom „ Bijela noć tenisa“ . Dodijeljena su priznanja najboljim tenisačima i tenisačicama kluba, te priznanja trenerima koji su uložili mnoštvo truda i znanja kako bi klub imao ovakve vrhunske rezultate. Organizirana je i nagradna igra, kao i dražba reketa i pehara. Nastupali su klapa „ Međugorje“, grupa „Oleander“ a posebne gošće bila su Doris Dragović i Ines Ivanković.

TENIS KLUB „MEĐUGORJE“ - DANAS

Danas TK „Međugorje“ djeluje u sklopu TSBIH a nalazi se u sklopu Sport Centra Međugorje. Posjeduje 4 zemljana terena i jednu dvoranu(u najmu).

Organizator je:
•    ITF MENS FUTURES turnira s nagradnim fondom 15000 US dolara,  
•    Turniri iz kalendara TSBIH za kategorije do 8,10,12,14,16 godina
•    Turniri za škole tenisa
•    Turniri za rekreaciju
•    Klubski turniri
 

U sustavu kluba djeluju:
 
-         TENIS TRENERI
 
·         Željko Dodig
 
·         Josip Brkić
 
·         Vinko Čilić
 
·         Mladen Dodig
 
·         Božidar Galić
 
·         Vito Ćorić
 
·         Mara Zovko
 
·         Mirko Nižić
 
·         Ivo Brkić
 
·         Marko Naletilić
 
·         Dominik Dodig
 
·         Josip Smoljan
 
·         Ivan Stojić
 
·         Ante Pehar
 
KONDICIONI TRENERI:
 
·         Stjepan Medak
 
·         Josip Lekić
 
·         Tomislav Bošnjak
 
 
REFEREE:
 
-          Josip Brkić
 
-          Željko Dodig
 
-          Ivan Iličić
 
 
FIZIOTERAPEUT/DOKTOR
 
·         Alen Štokan
 
·         Lucija Bajkuša
 
·         Mario Barbarić
 
PRAVNA SLUŽBA:
 
-          Odvjetnički ured Sanja Lukenda
 
RAČUNOVODSTVO:
 
-          Anita Doko
 
 
MANAGMENT:
 
·         Alon Moritz
 
·         Marin Bradvica
 
·         Patrick Kohler
 
MARKETING:
 
·         TV ( FTV, HRT)
 
·         Radio ( Radio Mir međugorje, RDV,Studentski web radio)
 
·         Portali ( medjugorje-info.com, brotnjo.info, brotnjo-sport.info)
 
·         Plakati  ( Laser doo)
 
 
TENIS AKADEMIJA:
 
1.JUNIOR LEVEL
2.PRO LEVEL
3. REKREATIVNI TENIS
3.1 ŽENSKI TENIS
 
 
OSTALI:
 
·         PRO TEAM
 
·         MENAGMENT TEAM
 
·         TEAM ZA ODRŽAVANJE TERENA
 
·         TEAM ZA NOVINARSTVO
 
·         HERCEGOVINA TOUR
 
·         PARTNERI(Kanu safari,Kravica,Božijak,Fitnees Centar,Bazen SC,nogomet SC,odbojka SC, kuglana klub, bilijar klub,..)
 
·         PROGRAMI( Poduzeća, internacionalni klubovi,banke,...)
 
·         MARKETING( tv, radio, internet,novine, štandovi)
 
·         SPONZORI
 
·         VIP ČLANOVI
 
·         TEAM ZA TRANSPORT
 
·         TEČAJ ENGLESKOG  JEZIKA
 
 
Tenis klub Međugorje-  Budućnost
 
 
Plan je napraviti moderan tenis centar sa sljedećim sadržajima
 
Centralni teren zemljane podloge sa tribinama
 
4 terena s zemljanom podlogom
 
3 terena s tvrdom podlogom
 
2 terena s tvrdom podlogom u dvorani
 
Medicinska ambulanta (dijagnostika, testiranje, prevencija i fizioterapija)
 
200m2 teretana sa opremom (25 sprava)
 
Smještajne jedinice za igrače
 
Svlačionice,
 
Klupske prostorije i uredi
 
Teretana sa opremom (25 sprava)
 
Ugostiteljski sadržaj