Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Pravila

Pravila

Moto natjecanja
1.    Cilj Piramide je zabava i rekreacija, zato se od svih igrača očekuje fair-play ponašanje, „cool“ i prijateljski pristup. Osnovno pravilo je vlastita inicijativa i interes sudionika da odigraju što više mečeva.  

Definicija piramide
1.    Igrači u natjecanju su rangirani po redoslijedu u piramidalnu strukturu. Aktualni najbolji igrač je na 1. mjestu na najvišem nivou, ostali igrači u piramidi su postavljeni u horizontalne skupine, drugi najviši nivo (2. do 3. mjesto), treći najviši nivo (4. do 6. mjesto), itd. Isto znači da se i u vodoravnoj liniji poštuje kvalitativni poredak igrača.  
2.    Svi mečevi se organiziraju temeljem izazivanja, i to na način niže postavljeni igrač izaziva više postavljenog igrača.  

Uključivanje u natjecanje, uvodni poredak
1.    U natjecanje se može uključiti bilo kada, i u toku trajanja natjecanja, registracijom i plaćanjem kotizacije.  
2.    Uvodni poredak se određuje polu upravljanim žrijebom. Direktor natjecanja razvrstava igrače u dvije skupine po jačini, u kojima se pozicije u piramidi određuju žrijebom.   
3.    Igrač koji se u takmičenje uključuje u toku njegovog trajanja, postavljaju se na kraj piramide.
4.    Svaki igrač je obavezan ispuniti prijavni obrazac sa podacima o telefonskom broju i e-mail adresi.
 

Poredak u piramidi i njegove promjene
1.    Ukoliko u meču pobjedi izazivač isti zamjenjuje mjesto u piramidi sa izazvanim. Ako izgubi izazivač, oba igrača u piramidi ostaju na svom mjestu.  
2.    Promjena u piramidi je uvijek važeća u terminu i vremenu meča. Isto znači da, ako u razdoblju od završetka meča i upisa rezultata na web bude odigran naredni meč, to neće imati utjecaj na poredak u piramidi (nema smisla odgoditi registraciju rezultata).
3.    U slučaju da igrač u razdoblju od 21 dana ne odigra niti jedan meč, postaje pasivni igrač, biće kažnjen pomicanjem na posljednje mjesto u piramidi. Postupak kažnjavanja zbog pasivnosti se uređuje automatski i bez najave, a može je opozvati isključivo direktor natjecanja iz opravdanih razloga (ozljeda, bolest, službeno putovanje, odmor).
 

Pravila izazivanja
1.    Igrači se uzajamno izazivaju na mečeve na osnovu aktualnog poretka u piramidi u trenutku izazivanja, tako da igrač na nižoj poziciji izaziva igrača na višoj poziciji:
     o    Horizontalno – na svojoj razini
     o    vertikalno – maksimalno za jedan razinu više u piramidi, osim igrača iz prva četiri reda piramide (pozicije od 1-10) koji mogu izazvati i igrača koji se nalazi na za dvije razine višoj poziciji
i to sve sa ciljem pomaknuti se na višu razinu – na višu poziciju u piramidi.
2.    Meč mora biti odigran od dana izazivanja, odnosno upisa na web u roku od 7 dana.
3.    Igrač, koji je već izazvan ili je izazvao nekoga drugog igrača, ne može izazvati drugoga igrača i ne može biti izazvan do termina meča. Računaju se samo mečevi sa definitivnim terminom odigravanja.
4.    U slučaju, da izazvani odbije prvi termin meča, izazivač predlaže novi termin u roku od 7 dana. Ako izazvani ne prihvati ni drugi termin, pobjednik je izazivač bez borbe (rezultat meča 6:0 6:0).   

Bitno: izuzetak čini meč koji nije odigran u zakazanom terminu iz razloga na strani izazivača. Ovdje važi načelo „fair-play“, tj. da izazivač prihvata odgovornost za neodigrani meč. Izazivanje se anulira, poredak igrača u piramidi se ne mijenja.
5.    Izazivanje igrača:
o    Kada igrač kreira izazov, administrator lige potvrđuje da je u predloženom terminu teren slobodan i pravi rezervaciju terena.  
6.    Postupak izazivanja i zakazivanja meča obavlja se telefonskim pozivom na broj tajništva Tenis Kluba (+387 63 277 818).
7.    Igrač koji je u posljednjem odigranom meču izgubio, ne može odmah izazvati istog igrača. Razdoblje čekanja je minimalno 5 dana. Druge igrače može izazvati odmah.  
 

Mečevi
1.    Mečevi se igraju svim danima u skladu sa raspoloživim terminima za najam terena.
2.    Meč se igra na dva dobivena seta. Kod rezultata 1:1 treći set se igra super tie break.  
3.    Loptice za meč osigurava organizator lige. Koriste se isključivo nove loptice. Loptice plaćaju igrači u omjeru ½ : ½.  
4.    Najam terena plaćaju igrači u omjeru ½ : ½ , odnosno po 10 KM za loptice i teren.
5.    Ako igrač zahtjeva suca, obavezan ga je sam osigurati i platiti.
6.    Prijava rezultata:
       o    Za prijavu rezultata u sistem je uvijek odgovoran pobjednik. Rezultat se prijavljuje tajništvu tenis kluba na broj telefona (+387 63 277 818).
       o    Rezultat se odmah upisuje u sistem, automatski se radi ažuriranje rang liste, i odmah nakon toga igrač može uraditi novo izazivanje.  
7.    U slučaju nevremena, kada meč nije mogao biti odigran, meč se ponavlja u rezervnom dogovorenom terminu.

Ostale odredbe
1.    Eventualne sporove rješava direktor natjecanja.
2.    Pri ponovljenom kršenju pravila organizator ima pravo po prethodnom upozorenju igrača isključiti iz piramide.  
3.    Sve nejasnoće u pravilima natjecanja i u slučaju nejasnosti nastalih u toku natjecanja rješava direktor natjecanja. Njegova odluka je konačna.